TopMove

Multimove

TopMove
Leer meer
TopMove uitleg

Waarom multimove?

“Als je niet kan springen, landen, lopen, vangen, werpen… kan je niet voetballen, tafeltennissen, zwemmen…”

WAAROM MULTIMOVE?

‘Multimove voor kinderen’ stimuleert Vlaamse kinderen tussen 3 en 8 jaar om gevarieerd en voldoende te bewegen. De focus ligt daarbij op de algemene ontwikkeling van vaardigheden. Daarom is de sporttak niet noodzakelijk herkenbaar. Zowel vanuit wetenschappelijke hoek als vanuit reeds lopende projecten zijn er talrijke aanwijzingen voor het positieve verband tussen een gevarieerde bewegingsvorming in de kindertijd en een optimale ontwikkeling van de motoriek. 

Een goede motorische ontwikkeling is dus één van de basisvoorwaarden voor een gezonde ontwikkeling van kinderen en in het bijzonder om ook op latere leeftijd voldoende fysiek actief te blijven. 

In het ‘Multimove voor kinderen’ aanbod staan 12 fundamentele bewegingsvaardigheden centraal. Deze vormen belangrijke bouwstenen die een kind reeds op jonge leeftijd moet verwerven om de motorische ontwikkeling te bevorderen. 

Op regelmatige basis bewegen, waarbij de verschillende bewegingsvaardigheden aan bod komen, is belangrijk voor de groei en ontwikkeling van kinderen. Voldoende en gevarieerd bewegen dient al vanaf de jonge kindertijd te worden gestimuleerd. Bewegingservaring opdoen tijdens deze periode, bepaalt in sterke mate het algemeen motorisch niveau.

De jonge kindertijd is dus een beslissende periode waarin de fundamentele bewegingsvaardigheden worden ontwikkeld en de basis wordt gelegd om later sportspecifieke vaardigheden te leren.

Zowel in de wekelijkse TopMove sessies gedurende het jaar, als tijdens onze TopMove kampen tijdens de vakanties, laten we motorische ontwikkeling, spelen en plezier maken hand in hand gaan, om zo de kinderen op een leuke, speelse manier te helpen bij hun ontwikkeling.

Kalender

Kalender

Volledige kalender
TopMove informatie

Informatie

Sportcentrum “De Deuster”
Deusterstraat z/n
3990 Peer
topmove3990@gmail.com
Verantwoordelijke:
Gunther Van Aeken
0477 72 56 61
TopMove documenten

Documenten

Mutualiteit

Download hier uw mutualiteit documenten. Via deze documenten ontvangt u een gedeeltelijke terug betaling van het inschrijvingsgeld. Nadat u uw document hebt ingevuld, dient u dit binnen te brengen bij uw desbetreffende mutualiteit dienst.

CM Socialistische mutualiteit Liberale mutualiteit VNZ Partena OZ

Fiscale attesten

Download hier uw fiscale attesten. Vul alle openstaande velden zelf in.

Fiscale attesten
TopMove sponsors

Sponsors

TopMove contact

Contact

Voor algemene vragen, contacteer ons via het contactformulier op de startpagina.
Voor specifieke vragen over TopMove, gelieve het onderstaande contactformulier te gebruiken.
Bedankt! Je bericht is goed verzonden.
Oeps! Er is iets mis gegaan.